Ανοιξιάτικο καθάρισμα

8 συμβουλές για να το πετύχετε!

Μύρισε άνοιξη! Η διάθεσή μας ανεβαίνει, η φύση γύρω μας ανθίζει και ο ήλιος ζεσταίνει τα πρόσωπα – και τις καρδιές μας! Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να ασχοληθούμε με το καθάρισμα. Θέλουμε όμως να έχουμε ένα σπίτι που λάμπει από καθαριότητα, γι’ αυτό πάμε να δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να κάνουμε το ανοιξιάτικο μας καθάρισμα πιο εύκολο και αποδοτικό.

Βάλε πρόγραμμα

Είτε θέλεις να τα κάνεις όλα μέσα σε ένα και μόνο Σαββατοκύριακο, είτε προτιμάς να πάρεις το χρόνο σου, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Χρειάζεσαι πρόγραμμα. Πάρε ένα σημειωματάριο και σημείωσε όλα τα δωμάτια και τους χώρους που θέλουν καθάρισμα. Κάνε μια λίστα με όλες τις δουλειές για κάθε δωμάτιο και ξεκίνα να βάζεις προτεραιότητες.

Εξοπλίσου με τα απαραίτητα

Όταν ξεκινήσεις το καθάρισμα, εννοείται ότι δεν θέλεις να αφήσεις τα πράγματα στη μέση και να τρέχεις στο πλησιέστερο σου κατάστημα για επιπλέον καθαριστικά! Γι’ αυτό, βεβαιώσου ότι έχεις όλα όσα χρειάζεσαι, πριν στρωθείς στη δουλειά.

Κάνε τα παράθυρά σου να αστράφτουν από καθαριότητα

Επίλεξε μια συννεφιασμένη μέρα για να πάρεις τον υαλοκαθαριστήρα σου και να κάνεις τα παράθυρά σου να λάμψουν ξανά. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να αποφύγεις τα σημάδια που αφήνει το καθαριστικό όταν στεγνώνει πολύ γρήγορα λόγω του ήλιου.

Κάνε τις ηλεκτρικές συσκευές και τις επιφάνειες της κουζίνας να μοιάζουν σαν καινούριες

Η σκόνη, οι λεκέδες και τα λίπη στους γρανιτένιους σου πάγκους, στην πόρτα του ψυγείου, στο εσωτερικό του φούρνου ή ακόμα και στην καφετιέρα σου, είναι ζόρικα. Υπάρχει όμως ένα μυστικό που θα σε γλυτώσει από πολύ κόπο για όλες τις επιφάνειες κουζίνας και τις ηλεκτρικές συσκευές σου: Χρησιμοποίησε το κατάλληλο καθαριστικό προϊόν για κάθε τύπο επιφάνειας. Θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα!

Δώσε στις ξύλινες επιφάνειες τη φροντίδα που τους αξίζει

Τα ξύλινα πατώματα και έπιπλα είναι συνήθως πιο ευαίσθητα. Θέλουν όμως κι αυτά το καθάρισμά τους! Πρώτα απ’ όλα, απέφυγε το σφουγγάρισμα των ξύλινων ή laminate δαπέδων και το καθάρισμα των ξύλινων επίπλων με κοινούς τρόπους καθαρισμού. Αντί αυτού, χρησιμοποίησε ειδικά καθαριστικά, σπρέι και καθαριστικές κρέμες, που είναι σχεδιασμένα για να φροντίζουν τα πατώματα και τα έπιπλά σου με την ίδια αγάπη που θα τα φρόντιζες κι εσύ!

Ελευθέρωσε χώρο στη ντουλάπα σου

Όλοι μας βλέπουμε τις ντουλάπες μας να γεμίζουν με ρούχα του τύπου «Δεν έχω τι να φορέσω» κάθε τόσο! Βγάλε λοιπόν τα ρούχα σου από τις ντουλάπες, βάλε αυτά που δεν θέλεις πια σε μια τσάντα και χάρισέ τα στον πλησιέστερο σου φιλανθρωπικό οργανισμό. Συγύρισε τα ρούχα που θέλεις και φύλαξε αυτά που δεν θα χρειαστείς κατά τη διάρκεια της άνοιξης, χρησιμοποιώντας πρακτικές θήκες vacuum, για εξοικονόμηση χώρου και για να κρατήσεις τη σκόνη μακριά!

Έξτρα συμβουλή: Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα εντομοκτόνα/σκοροκτόνα για να προστατέψεις τα ρούχα σου από το να γίνουν... τροφή για σκόρο!

Καθάρισε τα χαλιά του σπιτιού

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα χαλιά χρειάζονται καθάρισμα 3-4 φορές το χρόνο στις περιοχές του σπιτιού και 1-2 φορές το χρόνο στις όχι και τόσο πολυσύχναστες. Αναρωτιέσαι τι θα χρειαστείς για το καθάρισμά τους; Μια ηλεκτρική σκούπα, ένα σαμπουάν χαλιών και ένα καθαριστικό λεκέδων.

Έξτρα συμβουλή: Αν έχεις κατοικίδια, προτίμησε ένα ειδικό καθαριστικό λεκέδων από κατοικίδια, καθώς και ένα αφρό γρήγορης ξήρανσης που εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές και κάνει το χώρο σου να μυρίζει υπέροχα!

Κάνε το σπίτι σου να μυρίζει άνοιξη!

Αφού τελειώσεις με το καθάρισμα, είναι ώρα για να προσθέσεις τις τελευταίες πινελιές στο αστραφτερό σου σπίτι: Απλά διάλεξε το αγαπημένο σου αρωματικό χώρου, βρες την κατάλληλη γωνιά για αυτό, χαλάρωσε και απόλαυσε τους καρπούς των κόπων σου!

<