Χειμωνιάτικες Μέρες

Κάνει κρύο, καιρός να… απολαύσουμε ζεστές στιγμές στο σπίτι

Βροχερό σαββατοκύριακο; Ακόμη μια τσουχτερή βραδιά; Λοιπόν, δεν είναι καιρός για γκρίνιες… είναι καιρός να απολαύσουμε τον χώρο μας, στην πιο cozy του φάση! Το μυστικό; Μικρές λεπτομέρειες που μετατρέπουν το δικό σου σπίτι  στο απόλυτο ‘hot spot’ για εσένα, την οικογένεια αλλά και την παρέα.

Φιλόξενη ζεστασιά

Αν έχεις μεγάλο open plan σαλόνι, δημιούργησε μικρές γωνίτσες με καναπέδες και τραπεζάκια, για να «εγκλωβίσεις» τη ζέστη εκεί που τη χρειάζεσαι. Επίσης, φρόντισε να έχεις κουρτίνες στα παράθυρα, ακόμη κι αν δεν τις χρειάζεσαι για σκίαση, γιατί «μπλοκάρουν» τον παγετό πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζεις. 
Τοποθέτησε παπλώματα με θερμαντικές μικροΐνες στους μεγάλους καναπέδες, για να νιώθουν άνετοι οι καλεσμένοι να χουχουλιάσουν… όπου και όποτε θέλουν και δημιούργησε ατμόσφαιρα, με χαμηλό φωτισμό, τοποθετώντας επιτραπέζια φωτιστικά σε διάφορα μέρη του δωματίου. 
Τα shaggy χαλιά ήρθαν πίσω στη μόδα φέτος γι’ αυτό πάρε λίγα δικά σου κι αν θες κάνε τη δική σου ‘layering’ σύνθεση με άλλα χαλιά σε διάφορα μεγέθη και design, ειδικά εκεί όπου συχνάζει η οικογένεια και η παρέα περισσότερο.

Ξεχωριστή θέρμανση για κάθε χώρο

Πολύ πιθανόν να έχεις ήδη επιλέξει τη λύση θέρμανσης που πιστεύεις είναι καταλληλότερη για το σπίτι σου. Επίσης, πολύ πιθανόν όμως, να μην ξέρεις πως κάθε ξεχωριστός χώρος στο σπίτι, ανταποκρίνεται διαφορετικά στη θέρμανση που έχεις επιλέξει. Για να νιώθεις απόλυτη άνεση όπου κι αν είσαι, καλό είναι να βρεις έξυπνες λύσεις θέρμανσης για κάθε ξεχωριστό χώρο.
Στο καθιστικό για παράδειγμα, με σωστή και συνεχή τροφοδοσία ποιοτικών ξύλων, ένα μεγάλο τζάκι μπορεί πολύ απλά… να κάνει όλη τη δουλειά. Από την άλλη, μια καλή ξυλόσομπα με φούρνο ή και χωρίς φτιάχνει εύκολα την τέλεια ατμόσφαιρα, ενώ πολλές από αυτές ζεσταίνουν όλο το χώρο και με οικονομικές μπρικέτες.  
Στην κουζίνα, που πολλές φορές είναι και ο πιο κρύος χώρος του σπιτιού, μια καλή λύση είναι το κονβέκτορ ή ακόμη και η σόμπα κηροζίνης, ιδιαίτερα αν έχετε τα παράθυρα μονίμως ανοιχτά (έστω και λίγο). 
Στον διάδρομο το γυάλινο πάνελ heater είναι ότι πρέπει, με σικ σχεδιασμό και εύκολη ρύθμιση, ενώ στον χώρο μελέτης ή το γραφείο, ένα καλοριφέρ λαδιού, μια σόμπα αερίου ή ακόμη και μια θερμάστρα αλογόνου θα σε ζεστάνει σε χρόνο μηδέν.  
Στο υπνοδωμάτιο, μη διστάσετε να επενδύσετε σε ένα κλιματιστικό με καλή θερμική απόδοση και εξοπλίστε τον χώρο ακόμη καλύτερα με ηλεκτρικές κουβέρτες και αφυγραντήρες

Μικρές personal γωνίτσες

Δημιούργησε ξεχωριστές γωνίτσες που εμπνέουν… σόλο χαλάρωση. Αν είσαι λάτρης του βιβλίου για παράδειγμα, πάρε μια σούπερ άνετη rocking chair και τοποθέτησέ την δίπλα από μια σόμπα γκαζιού για να απολαμβάνεις ξέγνοιαστα το ζεστό σου τσαγάκι, στο αγαπημένο σου φλυτζάνι και να αφεθείς στο διάβασμα. 
Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις ένα μικρό καθιστικό στο υπνοδωμάτιό σου, προσθέτοντας ένα στιλάτο πουφ, μπόλικα ριχτάρια και όμορφα μαξιλάρια για να μπορείς να ξεκουραστείς, ακόμη κι όταν δεν θες να κοιμηθείς!

Με λίγη δημιουργικότητα και έξυπνες αγορές, μπορείς να κάνεις το σπίτι σου το απόλυτο χειμερινό destination. Πάρε περισσότερες συμβουλές από τους ειδικούς στα καταστήματά μας και… μην ψάχνεις αλλού!

<