Στεγάνωση Ταράτσας: Τι Πρέπει Να Γνωρίζετε

Η προστασία του σπιτιού σας ξεκινά… από την κορυφή!

Καθώς το τέλος του καλοκαιριού πλησιάζει, ξεκινούν για όλους μας τα σχέδια και οι προετοιμασίες για το φθινόπωρο. Κι ενώ κάποιοι από εμάς ανυπομονούν για το πρωτοβρόχι μετά από ένα ζεστό καλοκαίρι, η σκέψη των λιμναζόντων νερών να προκαλούν ζημιές στην ταράτσα μας δεν είναι τόσο ευχάριστη! Για να αποφύγουμε τις ζημιές και να διασφαλίσουμε ότι η οροφή μας θα παραμείνει σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια ακόμα, είναι ώρα να την στεγανώσουμε, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο στεγανωτικό υλικό! Δείτε πιο κάτω τι πρέπει να γνωρίζετε!

Τι είναι τα μονωτικά-στεγανωτικά ταρατσών;

Το μονοτικό-στεγανωτικό ταρατσών είναι ένα προστατευτικό στρώμα, που εφαρμόζεται στην οροφή σας για να την προστατέψει από τις κλιματικές συνθήκες και άλλους εξωτερικούς παράγοντες. Το υδατοστεγανωτικό συγκεκριμένα, θα «σφραγίσει» την ταράτσα σας με τρόπο ώστε να την προστατέψει από την υγρασία, τα λιμνάζοντα νερά και τον πάγο, προλαμβάνοντας διαρροές και άλλες ζημιές.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης μονωτικού-στεγανωτικού ταρατσών;

Πέρα από την υδατοστεγάνωση, τα μονωτικά-στεγανωτικά ταρατσών μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι, αφού τα περισσότερα από αυτά έχουν υψηλή αντανακλαστικότητα στην ηλιακή ακτινοβολία. Με άλλα λόγια, τα μονωτικά-στεγανωτικά ταρατσών βοηθούν στην αντανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας, διατηρώντας το σπίτι σας πιο δροσερό κατά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και βελτιώνοντας την ενεργειακή του απόδοση.
Σε γενικές γραμμές, ένα καλό μονωτικό προϊόν μπορεί να προστατέψει την ταράτσα σας από ακραίες καιρικές συνθήκες και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της από 10 μέχρι και 25 χρόνια!

Γιατί να επιλέξω ένα ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών;

Το ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών έχει την ικανότητα να διαστέλλεται και να συστέλλεται όταν χρειάζεται. Με απλά λόγια, έχει τις ελαστικές ιδιότητες του συνθετικού καουτσούκ. Αυτό επιτρέπει στο μονωτικό προϊόν να είναι πιο ελαστικό καθώς το υπόστρωμα της οροφής διαστέλλεται και συστέλλεται λόγω των διακυμάνσεων στη θερμοκρασία, και να γεφυρώνει τις μικρές ρωγμές και τους αρμούς όταν εφαρμόζεται στην οροφή σας, κάτι που το καθιστά εξαιρετικό υλικό για τη στεγάνωση, μόνωση και προστασία της ταράτσας σας!

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των υβριδικών στεγανωτικών με βάση την ακρυλική πολυουρεθάνη;

Τόσο τα ακρυλικά μονωτικά όσο και τα μονωτικά πολυουρεθάνης είναι αρκετά γνωστά στεγανωτικά ταρατσών. Τα ακρυλικά μονωτικά είναι τα πιο οικονομικά, κατάλληλα για τις περισσότερες καιρικές συνθήκες και ιδανικά για βραχυπρόθεσμη στεγάνωση (προστασία δέκα χρόνων). Έχουν γενικά υψηλή αντανακλαστικότητα και αντίσταση στη υπεριώδη ακτινοβολία, και είναι εύκολα στη χρήση τους, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην προστασία της ταράτσας από τα λιμνάζοντα νερά.
Η πολυουρεθάνη από την άλλη, είναι ένα πιο ανθεκτικό μονωτικό υλικό και πιο αποτελεσματικό κατά των λιμναζόντων νερών. Ωστόσο, δεν είναι τόσο οικονομική όσο τα ακρυλικά μονωτικά, ενώ επίσης έχει συχνά έντονη οσμή.
Όταν αυτά τα δύο υλικά συνδυαστούν σε ένα υβριδικό στεγανωτικό, τα πλεονεκτήματα και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά τους συνδυάζονται με ένα ισορροπημένο και αποτελεσματικό τρόπο! Τα υβριδικά στεγανωτικά με βάση την ακρυλική πολυουρεθάνη έχουν αυξημένη εφελκυστική αντοχή και ανθεκτικότητα, καθώς και υψηλή απόδοση σε ακραίες καιρικές συνθήκες, ενώ παράλληλα είναι εύκολα στη χρήση, άοσμα και οικονομικά!

Τι άλλο πρέπει να έχω υπόψη όταν ψάχνω για μονωτικά-στεγανωτικά ταρατσών;

Ένα καλό στεγανωτικό ταρατσών είναι πιστοποιημένο! Παρατηρήστε για πιστοποιήσεις όπως τα European Technical Assessment ETA- 17/0924, ETAG 005 (Liquid Applied Roof Waterproofing Kits), και EN 1504-2.

Προτεινόμενα προϊόντα

Πιο κάτω παραθέτουμε μερικά από τα υψηλής ποιότητας, πιστοποιημένα μονωτικά-στεγανωτικά ταρατσών που θα βρείτε στα καταστήματά μας, για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε:

Vitex HyRoof Hybrid PU
Ένα υβριδικό ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών, νέας τεχνολογίας με βάση ακρυλική πολυουρεθάνη νερού. Σχηματίζει μια υψηλής ελαστικότητας, αδιαπέραστη χωρίς ραφές μεμβράνη, προσφέροντας εξαιρετική προστασία από υγρασία και στάσιμα νερά για μέχρι και 10 χρόνια.


Isomat Whi.Isoflex Hybrid
Ένα παλειφόμενο, ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών με βάση ακρυλικές και πολυουρεθανικές ρητίνες. Σχηματίζει μετά την επάλειψή του μία στεγανή, χωρίς αρμούς και ενώσεις, υψηλής ελαστικότητας και αντοχής μεμβράνη. Έχει ανθεκτικότητα σε λιμνάζοντα νερά και μεγάλη αντοχή στις καιρικές επιδράσεις, την υπεριώδη ακτινοβολία και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.


Vivechrom Vive Isotop
Ένα νέας τεχνολογίας υβριδικό ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών, βάσεως ακρυλικής πολυουρεθάνης νερού, που προσφέρει κορυφαία στεγάνωση με προβλεπόμενη διάρκεια ζωής του συστήματος στεγάνωσης 25 χρόνια. Σχηματίζει μια μεμβράνη αδιαπέραστη από την υγρασία, τα λιμνάζοντα νερά και τον πάγο. Με ισχυρή πρόσφυση και υψηλή ελαστικότητα, γεφυρώνει μικρές ρωγμές και αρμούς και προσφέρει εξαιρετική αντοχή στις ακραίες καιρικές συνθήκες από +80°C έως και -25°C.


SuperPaint Super Seal
Ένα αντιμουχλικό υπέρλευκο στεγανοποιητικό και μονωτικό υλικό εξωτερικής χρήσης. Μειώνει την θερμοκρασία της επιφάνειας μέχρι και 6°C. Σχεδιασμένο με την καθοδήγηση της BASF Γερμανίας, αποτελεί μια ιδανική και αξιόπιστη επιλογή για τις κλιματολογικές συνθήκες της Κύπρου.


Peleseal Plus+®
Ένα κορυφαίας ποιότητας ακρυλικό ελαστομερές υλικό, ενισχυμένο με μικροΐνες για υδατοστεγάνωση ταρατσών. Σχηματίζει μια ελαστική και υδατοστεγή μεμβράνη λευκού χρώματος, ο οποία μειώνει την θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες Εφαρμόζεται εύκολα και γρήγορα με ρολό ή βούρτσα, και έχει διάρκεια ζωής μέχρι 10 χρόνια.

 

<