Χειμερινό checklist για κάθε νοικοκυριό

Έτσι ξαφνικά, θα’ ναι… σαν να μπαίνει ο χειμώνας! Και όπως πάντα, πρέπει να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να προετοιμάσουμε το σπίτι και να απολαύσουμε όμορφες, cozy στιγμές, στον δικό μας χώρο. Δείτε το checklist που ακολουθεί για να οργανωθείτε σωστά.

Ξύλα για το τζάκι

Προμηθευτείτε καυσόξυλα, μπρικέτες και προσάναμμα για το τζάκι και βεβαιωθείτε πως είναι αποθηκευμένα σε στεγνό χώρο και καλυμμένα με αδιάβροχο προστατευτικό κάλυμμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Αν πάλι, προτιμάτε να κόψετε εσείς τα δικά σας ξύλα, φροντίστε να έχετε στην εργαλειοθήκη σας, αλυσοπρίονο άριστης ποιότητας που θα κάνει τη δουλειά σε χρόνο μηδέν.

Προστασία για τα έπιπλα κήπου

Πριν αποθηκεύσετε τα έπιπλα κήπου, φροντίστε να τα προστατεύσετε από την υγρασία με αδιάβροχες θήκες. Προτιμήστε να καλύψετε το καθένα χωριστά, παρά να τα σκεπάσετε απλά μ’ ένα  μεγάλο κάλυμμα, για καλύτερη προστασία. Επίσης, φροντίστε να πλύνετε τα μαξιλάρια και τα καθίσματα και να τα αποθηκεύσετε σε ειδική θήκη αποθήκευσης κενού αέρος ή μπαούλο κήπου.

Καιρός για κλάδεμα

Το κλάδεμα ανανεώνει τα φυτά μας, τα βοηθάει να αναπτύσσονται καλύτερα και φυσικά τα ενδυναμώνει. Κατά βάση, η περιποίηση γίνεται πιο έντονη κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, γιατί αυτή την εποχή τα φυτά ανανεώνονται και χρειάζονται επιπλέον στήριξη για να ζωντανέψουν. Εξοπλιστείτε με εργαλεία χειρός για περισσότερο έλεγχο, αλλά και ηλεκτρικά εργαλεία κήπου, για πιο μεγάλες δουλειές.

Απαραίτητη χειμερινή λίπανση

Για να διασφαλίσετε σίγουρη, γρήγορη και ασφαλή ανάπτυξη, όλα τα δέντρα του κήπου  χρειάζονται τακτικά λιπάσματα κατά τους χειμερινούς μήνες.  Συμβουλευτείτε τους ειδικούς στο Τμήμα Κήπου των καταστημάτων μας για να βρείτε φυτοχώματα και λιπάσματα που ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες σας.

Έξυπνη Αποθήκευση

Αν σας το επιτρέπει ο χώρος σας, προτιμήστε να μαζέψετε και να αποθηκεύσετε όλα τα έπιπλα, αλλά και τα εργαλεία κήπου σε ένα ειδικό εξωτερικό χώρο. Μια αποθήκη κήπου θα τα κρατήσει ασφαλισμένα και άθικτα από τη βροχή και το κρύο. Διαλέξτε την κατάλληλη που θα ικανοποιεί τις ανάγκες σας και θα σας επιτρέπει να έχετε αρκετό χώρο και για καινούργιες προσθήκες.

Cozy διάθεση

Προετοιμάστε τον χώρο σας κατάλληλα και υποδεχτείτε τον χειμώνα με την πιο cozy διάθεση! Προμηθευτείτε κάθε είδους  σόμπες  καλοριφέρ ή ηλεκτρικό τζάκι για να ζεστάνετε την ατμόσφαιρα εύκολα και οικονομικά. Μεταφέρετε το χειμερινό mood και στο υπνοδωμάτιό σας τοποθετώντας ένα ηλεκτρικό υπόστρωμα ή μια ηλεκτρική κουβέρτα στο κρεβάτι σας.

Ανανεώστε το χώρο σας με νέο χαλί

Το σπίτι μπορεί να χρειάζεται ένα έξτρα touch για να ανανεωθεί με τη νέα εποχή… και ένα νέο χαλί είναι η καλύτερη λύση. Βρείτε αμέτρητα σχέδια και μεγέθη στα καταστήματά μας, ιδανικά για κάθε δωμάτιο του σπιτιού και φρεσκάρετε την αισθητική του χώρου σας άμεσα και εύκολα!

Ριχτάρια και Κουβέρτες για ζεστασιά

Μεταμορφώστε το καθιστικό ή το σαλόνι σας σ’ ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο έτοιμο να υποδεχτεί το κρύο, προσθέτοντας ριχτάρια και κουβέρτες στους καναπέδες! Σημαντικό είναι να ταιριάζουν με το χώρο σας αλλά και να ικανοποιούν κάθε χουχουλιάρικη σας διάθεση,  παρέα με μια καλή ταινία και ένα λαχταριστό Hot Chocolate!

<