Πρακτικές συμβουλές για την επιλογή υπέργειας πισίνας

Αν είσαι καλοκαιρινός τύπος, τότε η ιδέα μιας πισίνας στην αυλή του σπιτιού σου μοιάζει, το λιγότερο, καταπληκτική. Κι αν ακόμη δεν έχεις το χώρο ή την οικονομική δυνατότητα για μια κτιστή πισίνα, η υπέργεια πισίνα είναι η ιδανική επιλογή: Πιο οικονομική, εύκολη στη μεταφορά και με γρήγορη εγκατάσταση! Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές πρακτικές συμβουλές για το πώς να επιλέξεις την κατάλληλη υπέργεια πισίνα και… τι άλλο θα χρειαστείς, για να απολαμβάνεις τη δροσιά της όλο το καλοκαίρι!

Διαστάσεις και σχήμα

Οι υπέργειες πισίνες έρχονται σε διάφορα μεγέθη, ενώ τα πιο συνήθη σχήματα που διατίθενται στην αγορά είναι το στρογγυλό, το οβάλ και το ορθογώνιο. Θα πρέπει λοιπόν να αποφασίσεις το μέγεθος και το σχήμα της καινούριας σου πισίνας με βάση το χώρο όπου θα την εγκαταστήσεις.

Το μυστικό είναι να φροντίσεις να έχεις αρκετό ελεύθερο χώρο περιμετρικά της πισίνας, για να μπορείς να διακινείσαι άνετα, να καθαρίζεις και να συντηρείς την πισίνα σου σωστά. Καλό είναι να υπολογίσεις επίσης πόσα άτομα περίπου θα τη χρησιμοποιούν ταυτόχρονα, για να επιλέξεις τις διαστάσεις που θα επιτρέπουν σε όλους να αισθάνονται άνετα μέσα στην καινούρια σου πισίνα.

Όσον αφορά το σχήμα, σου προτείνουμε να επιλέξεις μια στρογγυλή πισίνα εάν η αυλή σου είναι τετράγωνη. Αν όμως είναι στενόμακρη, τότε προτίμησε είτε ορθογώνια, είτε οβάλ πισίνα.

Βάθος

Το βάθος της υπέργειας σου πισίνας μπορεί να κυμαίνεται από 66 μέχρι και 132 εκατοστά. Στη δική σου επιλογή, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν δύο βασικοί παράγοντες. Ο πρώτος αφορά τα άτομα που θα χρησιμοποιούν την πισίνα. Αν, για παράδειγμα, θα διασκεδάζουν μέσα παιδιά, τότε εξυπακούεται ότι η ασφάλειά τους είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή του βάθους. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς επίσης να εξετάσεις και τις παιδικές πισίνες ως μια καλή – και ασφαλή – επιλογή.

Ο δεύτερος παράγοντας που θα πρέπει να λάβεις υπόψη είναι η ποσότητα νερού και χημικών που είσαι διατεθειμένος/η να αφιερώνεις στην πισίνα σου, αφού όσο πιο βαθιά είναι η πισίνα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα νερού και χημικών που χρειάζεται, και κατ’ επέκταση, τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος συντήρησής της.

Αξεσουάρ και εξοπλισμός

Κάθε υπέργεια πισίνα, συνοδεύεται από τον απαραίτητο εξοπλισμό και μερικά αξεσουάρ που κάνουν την όλη εμπειρία ακόμη πιο πρακτική και ευχάριστη. Βεβαιώσου λοιπόν ότι θα εξοπλιστείς με την κατάλληλη σκάλα για να μπορείς να μπαινοβγαίνεις στην καινούρια σου πισίνα, αλλά και τις απαραίτητες αντλίες και φίλτρα για το γέμισμα, το άδειασμα και τη διατήρηση του καθαρού νερού της πισίνας. Ένα ειδικό, ανθεκτικό πανί μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από την πισίνα, για να την προστατεύει από τυχόν φθορές που προκαλούνται από το έδαφος, ενώ ένα κάλυμμα είναι σημαντικό για την προστασία και την καθαριότητα της πισίνας και του νερού.

Επιπρόσθετα, μην αμελήσεις να πάρεις μερικά βασικά ανταλλακτικά και προϊόντα επιδιόρθωσης της πισίνας σου, για να μην σου χαλάσουν τη μέρα οποιαδήποτε απρόσμενα ατυχήματα μπορεί να προκύψουν!

Συντήρηση πισίνας

Η σωστή συντήρηση είναι το Α και το Ω για την καθαριότητα και την απολύμανση του νερού της πισίνας σου. Τι θα χρειαστείς; Οι πιο βασικοί σου σύμμαχοι είναι τα σετ ελέγχου των χημικών της πισίνας, η χλωρίνη σε ταμπλέτες ή σε κόκκους, τα προϊόντα για ρύθμιση του pH, τα αλγοκτόνα, τα προϊόντα για χλωρίωση σοκ, οι κατάλληλες σκούπες και βούρτσες, τα καλαθάκια σκίμμερ και μια ειδική απόχη.

Ακόμη, ένα ρομπότ καθαρισμού πισίνας είναι η ιδανική επιλογή αν θέλεις να απαλλαγείς από τη βρώμικη δουλεία και να κάνεις πολύ πιο απλή τη διαδικασία καθαρισμού της νέας σου πισίνας!

<