Κάνε τα μαγικά σου στην Κουζίνα

….Και μαγείρεψε σαν σεφ με τις σωστές οικιακές συσκευές!

Όσο μένουμε σπίτι, τόσο αναπτύσσουμε δύο νέες εξαιρετικά χρήσιμες ικανότητες: μαγειρική και οργάνωση του σπιτιού. Αποτέλεσμα των νέων δεξιοτήτων είναι και η σταδιακή αύξηση του ενδιαφέροντος για οικιακές συσκευές, η οποία έρχεται με δύο βασικά ερωτήματα:

α. Τι χρειάζομαι βάσει του τι μπορώ και τι μου αρέσει να μαγειρεύω;

β. Ποια συσκευή θα πιάσει λιγότερο χώρο στα ράφια μου;

Αν και εσύ ακόμα σκέφτεσαι ποια συσκευή αξίζει να προσθέσεις στο οπλοστάσιο της κουζίνας, σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα μπλέντερ, μίξερ, πολυκόπτη ή και  κουζινομηχανή, τα οποία θα αλλάξουν δραματικά τον τρόπο που μαγείρευες και θα μειώσουν το χρόνο μαγειρέματος σου στο ελάχιστο. Προτού κάνεις την επιλογή σου όμως, καλό θα ήταν να μάθεις λίγες παραπάνω πληροφορίες για να πάρεις κάτι που θα σε βοηθήσει πραγματικά.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα τέτοιων μικροσυσκευών;

  • Όλα γίνονται πολύ πιο γρήγορα: Μπορείς να γίνεις ακόμα πιο δημιουργικός με τις συνταγές σου εφόσον δεν θα χρειάζεται να σπαταλάς τόσο χρόνο στην προετοιμασία και στο καθάρισμα.
  • Θα φτιάχνεις πράγματα που δεν φανταζόσουν: Αξιοποιώντας σωστά τις ποικίλες λειτουργίες τέτοιων συσκευών μπορείς να ανεβάσεις το μαγειρικό σου επίπεδο, τελειοποιώντας ακόμα και τις πιο απαιτητικές, γκουρμεδιάρικες συνταγές.
  • Τρως πιο υγιεινά: Όταν η επεξεργασία των αγαπημένων σου φρούτων, λαχανικών και ξηρών καρπών γίνεται πιο εύκολη από ποτέ, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να μην τα ενσωματώσεις στην καθημερινή σου διατροφή.

Ποια είναι η πιο κατάλληλη συσκευή για μένα;

Σου αρέσει να μαγειρεύεις και το κάνεις με κάθε ευκαιρία; Ή απλώς ψάχνεις μια συσκευή για να κόψεις κρεμμυδάκια αραιά και πού; Πριν προχωρήσεις με την οποιαδήποτε αγορά, εντόπισε τις ανάγκες σου, ώστε να μην καταλήξεις με μια συσκευή που θα χρησιμοποιήσεις 1-2 φορές πριν την φυλάξεις στο πάνω-πάνω ράφι και ξεχάσεις εντελώς την ύπαρξή της. 

Για ψωμιά και ζυμαρικά: Υπάρχουν πολλές και διάφορες μικροσυσκευές που μπορείς να επιλέξεις, αλλά αν ψάχνεις για ένα καλό και ισχυρό εργαλείο, τότε αξίζει να επενδύσεις σε μια κουζινομηχανή μίξερ που θα τα βγάλει πέρα με όλων των ειδών τις ζύμες, ένα αξιόπιστο επιτραπέζιο μίξερ που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο είτε αποφασίσεις να φτιάξεις πίτσα και φρέσκια πάστα, είτε ολόφρεσκα μπριός και αφράτα ψωμιά.   

Για σπιτικές αχνιστές σούπες: Αν αγαπάς την γεύση ενός καλομαγειρεμένου σπιτικού φαγητού, αλλά δεν αντέχεις το χάος που δημιουργούν οι μαγειρικοί μαραθώνιοι στην κουζίνα, τότε ένα μπλέντερ χειρός ίσως σε βγάλει από την δύσκολη θέση. Φτιάξε τις σούπες, τους ζωμούς και τις σάλτσες σου, μπλεντάροντας όλα τα υλικά κατευθείαν στην κατσαρόλα και απέφυγε την ακαταστασία και τους περιττούς λεκέδες από σάλτσες στην κουζίνα. Μπορείς ακόμη να επιλέξεις μια ράβδο μπλέντερ με λειτουργία κενού αέρος, για να διατηρείς τη φρεσκάδα του φαγητού για πολύ περισσότερο χρόνο.

Για υγιεινούς χυμούς και smoothies: Απέκτησε το δικό σου βολικό smoothie maker που μπορεί ταυτόχρονα να αφαιρεθεί και να χρησιμοποιηθεί ως travel bottle, για να μπορείς να απολαμβάνεις τα smoothies ή τους χυμούς που φτιάχνεις όπου κι αν βρίσκεσαι. Για πιο εξεζητημένα smoothies με ολόκληρα φρούτα, λαχανικά, σπόρους και ξηρούς καρπούς, επέλεξε ένα πανίσχυρο nutri blender  ή ένα επαγγελματικό super blender με εντυπωσιακές ιδιότητες στιγμιαίας ανάμειξης και θρυμματισμού πάγου.

Για εύκολο κόψιμο: Αν είσαι ο πρακτικός τύπος, που του αρέσει να εξοικονομεί χρόνο και ενέργεια στην κουζίνα, επένδυσε σ’ έναν απλό πολυκόπτη για γρήγορο τεμαχισμό φρούτων, λαχανικών ή ακόμα και κρέατος, ή επέλεξε ένα μίνι πολυκόπτη με μπολ που μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο πιάτων και να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο μικροκυμάτων και με έξτρα δυνατότητες για χτύπημα ασπραδιών ή κρέμας.

Για να κάνεις όλα τα πιο πάνω… και ακόμα παραπάνω: Πάρε συσκευή που τα κάνει όλα και δεν θα σε περιορίσει ποτέ. Μια πανίσχυρη high-tech κουζινομηχανή με πολλαπλές δυνατότητες ελέγχου ταχύτητας, λειτουργία παλμού, οθόνη LED και φωτισμό ανάμιξης μπορεί να σε βοηθήσει στο ζύμωμα, το άλεσμα και το κτύπημα των υλικών σου, όπως επίσης και στην ετοιμασία των πιο εύγευστων γλυκών, ή ακόμη και των δικών σου λουκάνικων. Με τη σωστή επιλογή κουζινομηχανής, λειτουργίες όπως ο τεμαχισμός, το τρίψιμο, η κοπή και η ανάμειξη των συστατικών, γίνονται σε χρόνο μηδέν, ενώ με την προσθήκη των κατάλληλων εξαρτημάτων μπορείς ακόμη να την μετατρέψεις σε παγωτομηχανή, μύλο άλεσης, μίξερ γενικής χρήσης, αποχυμωτή, κρεατομηχανή, smoothie maker και άλλα πολλά. 

Η κουζίνα είναι στα αλήθεια η καρδιά κάθε σπιτιού και οτιδήποτε φτιάχνουμε σ’ αυτήν πρέπει να γίνεται με αγάπη και χαμόγελο. Όποια κι αν είναι λοιπόν η τελική σου επιλογή άσε την φαντασία σου ελεύθερη και απόλαυσε την κάθε σου μαγειρική στιγμή στο σπίτι. Και αν στο μεταξύ χρειαστείς περισσότερες συμβουλές και εισηγήσεις για την κουζίνα ή οποιοδήποτε άλλο project στο σπίτι, μπορείς πάντοτε να ρίξεις μια ματιά στο blog μας.

<