Καλοκαίρι στο σπίτι; Τη δροσιά του να ‘χεις!

Δοκίμασε 4 έξυπνους τρόπους να κατεβάσεις τη θερμοκρασία του σπιτιού σου …εύκολα και προσιτά.

Η ζέστη είναι πλέον ανυπόφορη για όλους και αναζητούμε καθημερινά νέους και ευφάνταστους τρόπους να δροσιστούμε! Πάμε λοιπόν να δούμε 4 απλούς τρόπους, που μπορεί να μην έχουμε σκεφτεί ξανά, για να χαμηλώσουμε αποτελεσματικά τη θερμοκρασία στο χώρο μας, εύκολα αλλά και οικονομικά.

Ανέβασε τη θερμοκρασία στο κλιματιστικό σας

Ναι καλά διάβασες. Ανέβασε τη θερμοκρασία – μην την κατεβάζεις απερίσκεπτα. Το κλιματιστικό έχει γίνει πλέον κολλητός μας φίλος αυτό τον καιρό, αλλά για να δουλεύει αποτελεσματικά, δεν κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του όποτε ζεσταινόμαστε. Το ρυθμίζουμε για να δημιουργείται ένα περιβάλλον άνετο και δροσερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί έξω να έχει υπερβολική ζέστη, αλλά αν μπεις στον πειρασμό να κατεβάσεις τη θερμοκρασία στους 18°C ή και χαμηλότερα, απαιτώντας να σε δροσίσει άμεσα, απλά σπαταλάς ενέργεια και βάζεις τον καλύτερο σου φίλο να δουλεύει υπερωρίες για κανένα ιδιαίτερο λόγο. Κάτι τέτοιο δεν είναι υγιές και ταυτόχρονα επιβαρύνει πολύ το κλιματιστικό. Μπες στη συνήθεια να έχεις τη θερμοκρασία του κλιματιστικού σταθερή στους 24-25 βαθμούς, ούτως ώστε να υπάρχει σταθερότητα στη θερμοκρασία του χώρου, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια και εξοικονομώντας χρήματα.

Τοποθέτησε σωστά τον ανεμιστήρα σου

Αν είσαι «fan» του φυσικού κλιματιστικού, με λίγες έξυπνες κινήσεις, μπορείς να αυξήσεις την αποτελεσματικότητα του ανεμιστήρα σου και να τον απολαμβάνεις στο μαξ! Απλά τοποθέτησε τον ανεμιστήρα να «κοιτάει» προς το παράθυρο ή μπροστά από μια ανοιχτή πόρτα, έτσι ώστε να δημιουργείται ρεύμα. Με αυτό τον τρόπο «σπρώχνεις» το ζεστό αέρα έξω και δροσίζεται το υπόλοιπο δωμάτιο!

Για πολύ ζεστούς χώρους, προτίμησε ψύκτες αέρα

Οι «ψύκτες αέρα» είναι αυτόνομες μονάδες δροσισμού, που λειτουργούν με βάση την εξάτμιση του νερού. Αν στο σπίτι σου υπάρχει δωμάτιο που είναι πολύ ζεστό και ξηρό, τότε οι ψύκτες αέρα είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι: ένα οικονομικό σύστημα ψύξης, το οποίο θεωρείται κατάλληλο να προσθέσει την απαραίτητη υγρασία στο δωμάτιο που επιθυμείς. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι απλούστατος! Χρησιμοποιεί σύστημα κυκλοφορίας νερού για να ψύξει τον αέρα από τον ανεμιστήρα έτσι ώστε να επιτύχει τη μέγιστη ψύξη.

Προγραμμάτισε σωστά τον ανεμιστήρα οροφής σου

Οι ανεμιστήρες οροφής δεν «παγώνουν» στην πραγματικότητα το χώρο, αλλά δημιουργούν ένα ρεύμα αέρα, το οποίο σε κάνει να νιώθεις καλύτερα στην ίδια θερμοκρασία περιβάλλοντος, χωρίς να ιδρώνεις. Oι νέας τεχνολογίας ανεμιστήρες οροφής μάλιστα, διαθέτουν ειδικό τηλεχειριστήριο, που σου δίνει την δυνατότητα να προγραμματίσεις τη «φορά» του αέρα βάσει των αναγκών της εποχής. Το καλοκαίρι για παράδειγμα, τον προγραμματίζουμε να κινείται αριστερόστροφα για να διανέμει τον κρύο αέρα βέλτιστα, σε όλο το δωμάτιο.

<