Η Χρυσή Λίστα για την Οργάνωση του Σπιτιού σου!

Για την οργάνωση του σπιτιού σου, ισχύει πάντα ένας «χρυσός κανόνας»: Ένα βήμα τη φορά!

Αν το σπίτι σου φαίνεται συνήθως ακατάστατο – ακόμα και χαοτικό – ξέρεις πως πρέπει να βρεις μια λύση. Και ξέρουμε πόσο πολύ θέλεις να το αποφύγεις! Μπορεί να φαίνεται μακρύς ο δρόμος, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα – αν ξέρεις τον τρόπο!

Για να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα για σένα, έχουμε δημιουργήσει τη χρυσή λίστα για την οργάνωση του σπιτιού σου! 8 απλά, μικρά βήματα που θα σε βοηθήσουν να διαχωρίσεις τη δουλειά σε μικρότερους στόχους και να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά την ακαταστασία στο σπίτι σου!

Χρησιμοποίησε κουτιά, δίσκους και μπολ για να οργανώσεις τα συρτάρια σου

Η οργάνωση των ρούχων και άλλων αντικειμένων σε συρτάρια είναι συνήθως δύσκολη υπόθεση! Μπορεί να γίνει όμως πολύ πιο εύκολη εάν χρησιμοποιήσεις αναδιπλούμενες θήκες, ή ακόμη αν αξιοποιήσεις παλιούς δίσκους και μπολ, για να διαχωρίσεις το χώρο του συρταριού σε μικρότερες «κυψέλες» διαφόρων μεγεθών που θα χωρέσουν τα αντικείμενά σου. Με αυτό τον τρόπο, θα αποκτήσεις τα τέλεια οργανωμένα σου συρτάρια, που φαίνονται ολοκαίνουρια και τόσο εύκολα πλέον στη χρήση τους!

Μπορείς να βρεις μερικά καταπληκτικά κουτιά και θήκες αποθήκευσης που θα σε εμπνεύσουν να ξεκινήσεις την οργάνωση των συρταριών σου εδώ!

Κρέμασε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σου στον τοίχο για να ελευθερώσεις χώρο στα ντουλάπια

Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για ογκώδεις κατσαρόλες και τηγάνια στα ντουλάπια της κουζίνας σου; Μην πανικοβάλλεσαι! Ένας εύκολος τρόπος να αντιμετωπίσεις αυτό το προβληματάκι είναι να κρεμάσεις τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σου σε γαντζάκια, πάνω σε τοίχους που ήταν μέχρι τώρα αναξιοποίητοι! Τι λες;

Έξτρα συμβουλή: Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με τις κουτάλες, τις λαβίδες και τις σπάτουλές σου!

Αυτά τα πρακτικά γαντζάκια είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι για να κάνεις τη δουλειά σου!

Δημιούργησε ένα “Drop Zone” στο σπίτι σου

Καιρός να σταματήσεις να πετάς πράγματα σε όλο το σπίτι! Δημιούργησε ένα ξεχωριστό σημείο όπου θα αφήνεις τα διάφορα ρούχα και αντικείμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα τα συγυρίζεις το βράδυ. Μπορείς να κάνεις αυτό το “Drop Zone” ακόμη πιο λειτουργικό, προσθέτοντας κουτιά, δίσκους και γαντζάκια!

Δημιούργησε ένα Κουτί για Δωρεές

Είναι γεγονός: Πάντα υπάρχει κάτι στο σπίτι που απλά δεν χρειάζεσαι! Μια παλιά φούστα, ένα ζευγάρι αχρησιμοποίητα παπούτσια, παιχνίδια που δεν χρειάζεσαι πια, γυάλινα βαζάκια, αξεσουάρ... Η λίστα είναι ατέλειωτη!

Αυτά τα αντικείμενα καταλαμβάνουν χώρο. Επιπλέον, μπορούν να φτιάξουν τη μέρα για κάποιο άλλο άτομο που δεν γνωρίζεις καν! Γι’ αυτό, μια καλή ιδέα είναι να δημιουργήσεις ένα Κουτί για Δωρεές και να ρίχνεις μέσα ότι δεν χρειάζεσαι, οποιαδήποτε στιγμή. Στο τέλος του μήνα, πάρε αυτό το κουτί στην πλησιέστερη φιλανθρωπική οργάνωση και κάνε κάποιους ανθρώπους – λιγότερο τυχερούς από σένα – να χαμογελάσουν!

Αυτά τα χαρτοκιβώτια είναι ιδανικά για να ξεκινήσεις!

Καθιέρωσε ένα εβδομαδιαίο «Απόγευμα καθαρισμού του ψυγείου»

Οι ληγμένες ή σάπιες τροφές δεν καταλαμβάνουν απλά χώρο στο ψυγείο. Μπορούν να γίνουν η αιτία για δυσάρεστες οσμές που πραγματικά θα θέλεις να ξεφορτωθείς ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ! Γι’ αυτό, να μια καλή ιδέα: Καθιέρωσε ένα συγκεκριμένο απόγευμα κάθε βδομάδα, όπου απλά θα ελέγχεις το ψυγείο σου και θα πετάς οτιδήποτε ληγμένο, σάπιο ή οτιδήποτε μυρίζει περίεργα. Το ψυγείο σου θα σε... ευχαριστεί!

Συμβουλή: Μην ξεχάσεις να φορέσεις τα γάντια σου, γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να σε περιμένει!

Έξτρα συμβουλή: Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με τα ντουλάπια της κουζίνας!

Υιοθέτησε νέες αποθηκευτικές λύσεις

Αν όσο κι αν οργανωθείς, βλέπεις ότι χρειάζεσαι κι άλλο χώρο, υπάρχουν λύσεις! Ανάλογα με το χώρο που θέλει… ενίσχυση, επίλεξε την κατάλληλη ραφιέρα ή συρταριέρα. Κι αν ακόμη θέλεις ακόμη πιο οργανωμένες καταστάσεις, σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια παπουτσοθήκη για τα παπούτσια σου και ένα πολύ πρακτικό ντουλάπι κοσμημάτων με καθρέφτη!

Κράτησε τα ρούχα που φοράς πιο συχνά στο μπροστινό μέρος της ντουλάπας

Ήξερες ότι κατά μέσο όρο, φοράμε μόνο το 20% των ρούχων μας, 80% του χρόνου; Γιατί λοιπόν να μην κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, κρατώντας τα ρούχα που φοράς πιο συχνά στο μπροστινό μέρος της ντουλάπας, όπου θα μπορείς να τα φτάσεις πιο εύκολα;

Έξτρα συμβουλή: Αν χρειάζεσαι περισσότερο χώρο, αυτές οι υφασμάτινες ντουλάπες θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα!

Οργάνωσε την ανακύκλωσή σου

Είναι πλέον αυτονόητο πως η ανακύκλωση είναι ζωτικής σημασίας για το περιβάλλον μας! Το να κάνεις πιο εύκολη την ανακύκλωσή σου, δεν θα ωφελήσει μόνο τον όμορφο πλανήτη μας, αλλά θα σε βοηθήσει επίσης να έχεις ένα πιο οργανωμένο σπίτι. Μπορείς να επιλέξεις κάδους σε διαφορετικά χρώματα για πλαστικό, γυαλί και χαρτί και να βάλεις τις αντίστοιχες ετικέτες στον κάθε ένα από αυτούς!

Εν κατακλείδι, το να διατηρείς ένα σπίτι οργανωμένο στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φανταζόσουν! Δοκίμασε να εφαρμόσεις τη Χρυσή Λίστα για την Οργάνωση του Σπιτιού που ετοιμάσαμε, και αν δουλεύει για σένα, μοιράσου την με φίλους και συγγενείς που ίσως χρειάζονται κι αυτοί ένα «χέρι βοηθείας» στην οργάνωση του δικού τους σπιτιού!

<