8 Κόλπα Για Εύκολο & Γρήγορο Καθάρισμα Σπιτιού

Οι δουλειές του σπιτιού δεν θέλουν κόπο… αλλά τρόπο! Τα μυστικά της γιαγιάς και η χρήση καινοτόμων ηλεκτρικών συσκευών καθαριότητας ενώνονται σε αυτό το άρθρο για να βοηθήσουν σύγχρονες νοικοκυρές & νοικοκύρηδες να διευκολύνουν τη ζωή τους και να εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι πιο γρήγορος κι απαιτητικός από ποτέ. Το καθημερινό πρόγραμμα για πολλούς από εσάς είναι υπερ-γεμάτο και σκέφτεστε αν θα μπορούσε η μέρα να έχει περισσότερες από 24 ώρες για να προλάβετε να ανταπεξέλθετε σε όλες σας τις υποχρεώσεις. Και κάπου μέσα σε όλα αυτά μπαίνει και ο καθαρισμός σπιτιού.

Αν και μπορεί να μην είναι πάντα προτεραιότητα, η συντήρηση και καθαριότητα του σπιτιού είναι σημαντική για την υγεία σας αλλά και την αισθητική του χώρου στον οποίο περνάτε όμορφες στιγμές με οικογένεια και φίλους, κοιμάστε ή και δουλεύετε. Ένα όμορφο και καθαρό σπίτι μπορεί να σας ηρεμήσει, να σας εμπνεύσει και σας αλλάξει τη διάθεση!

Ευτυχώς, η τεχνολογία στον τομέα των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών έχει κάνει άλματα, εξοπλίζοντας τα νοικοκυριά του σήμερα με “έξυπνες συσκευές” για εύκολο, γρήγορο κι αποτελεσματικό καθάρισμα σπιτιού, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Συνδυάζοντας χρήσιμες συμβουλές της μαμάς και της γιαγιάς με σύγχρονο εξοπλισμό οικιακού καθαρισμού, οι δουλειές του σπιτιού μπορούν να γίνουν παιχνιδάκι.

 

1.    Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί μέσα στο ταψί ψησίματος.

Είναι γνωστό ότι τα ταψιά φούρνου και τα πυρίμαχα σκεύη μαγειρικής θέλουν χρόνο και κόπο για να καθαρίσουν μετά το μαγείρεμα στο φούρνο. Πριν βάλετε μέσα στο ταψί το φαγητό που προορίζεται για ψήσιμο, τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί καλύπτοντας ολόκληρη την κάτω επιφάνεια του σκεύους. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, βάλτε το στο πιάτο σας και πετάξτε το αντικολλητικό χαρτί, γλιτώνοντας τα χέρια και τον πολύτιμο χρόνο σας από ώρες τριψίματος.

2.    Τυλίξτε τα ράφια του ψυγείου με μια διάφανη μεμβράνη.

Όταν η μεμβράνη λερωθεί, απλά αλλάξτε την. Δε θα χρειαστεί ξανά να σπαταλήσετε χρόνο ώστε να βγάλετε ένα-ένα τα ράφια και μετά να τα τρίβετε για ώρες μέσα στο νεροχύτη μέχρι να φύγουν οι επίμονοι λεκέδες από φαγητά και ποτά.

3.    Καθαρίστε τις περσίδες με τσιμπίδες μαγειρικής τυλιγμένες με πετσέτα.

Όσοι έχουν περσίδες στο σπίτι για κουρτίνα καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι να καθαριστούν με ακρίβεια χωρίς να βγουν από τη βάση τους ή να χαραχτούν πάνω στο καθάρισμα. Απλά τυλίξτε τις άκρες των τσιμπίδων μαγειρικής με μια πετσέτα και σφίξτε απαλά τις περσίδες μεταξύ των τσιμπίδων για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τη βρομιά.

4.    Καθαρίστε την κεφαλή του ντουζ με σακούλα και ξίδι.

Το τηλέφωνο του ντουζ αγαπάει πολύ τα άλατα… και το να τα χωρίσετε αυτά τα δύο είναι ένα μαρτύριο. Αφήστε στην άκρη τα καθαριστικά και τις οδοντογλυφίδες, και πάρτε μια σακούλα και λίγο λευκό ξίδι. Γεμίστε τη σακούλα με ξίδι, βάλτε μέσα το ακουστικό του μπάνιου, κλείστε το καλά, κι αφήστε το έτσι όλο το βράδυ. Το πρωί θα δείτε το τηλέφωνο του ντουζ σας πιο λαμπερό και καθαρό από ποτέ, χωρίς να έχετε παιδευτεί στο ελάχιστο!

5.    Ψεκάστε τους τοίχους του μπάνιου με σπρέι καθαρισμού μετά το ντουζ.

Λίγοι ψεκασμοί κι ένα γρήγορο σκούπισμα μπορεί να αποτρέψει τη συσσώρευση αλάτων και μούχλας στους τοίχους του μπάνιου, που όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να καθαριστούν. Μετά το καθημερινό σας ντουζ, ψεκάστε με ένα σπρέι καθαρίσματος τους τοίχους για να διαλυθούν τα υπολείμματα νερού και σαπουνιού και σκουπίστε για να απομακρύνετε τα υγρά. Με λίγα λόγια… ψεκάστε - σκουπίστε - τελειώσατε!

6.    Καθαρίστε τους λεκέδες απ’ τα χαλιά σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Άλλο ένα μυστικό της γιαγιάς μπορεί να βάλει τέλος στους μπελάδες που δημιουργεί ένας ξαφνικός λεκές πάνω στο χαλί σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ξίδι, νερό, πετσέτα κι ένα σίδερο. Σε ένα μπουκαλάκι με μηχανισμό ψεκασμού, ανακατέψτε ένα φλιτζάνι ξίδι και δύο φλιτζάνια νερό. Ψεκάστε το μείγμα πάνω στο λεκέ και σκεπάστε το με ένα βρεγμένο πανί. Στη συνέχεια, βάλτε το σίδερο στην πρίζα, ρυθμίστε το σε λειτουργία ατμού και περάστε το πάνω από το πανί για 30 περίπου δευτερόλεπτα.

7.    Πλένετε τα πιάτα ενώ μαγειρεύετε.

Το πλύσιμο των πιάτων έχει οδηγήσει πολλά ζευγάρια, συγκατοίκους και οικογένειες στον τσακωμό. Εάν πλένετε τα πιάτα ενώ το φαγητό ετοιμάζεται, δεν θα χρειαστεί μετά να αντιμετωπίσετε ένα βουνό από άπλυτα σκεύη. Εκτός του ότι μειώνεται ο χρόνος και η ενέργεια που θα πρέπει να αφιερώσετε στο πλύσιμο μετά το γεύμα, δίνετε την ευκαιρία σε κάποιον άλλον από αυτούς που απόλαυσαν το φαγητό σας να συνεισφέρουν στην αγγαρεία που λέγεται πλύσιμο πιάτων.

8.    Καθαρίστε το δάπεδο με μια ηλεκτρική σκούπα - σφουγγαρίστρα 2 σε 1.

Ότι πιο σύγχρονο κι εξελιγμένο υπάρχει στην αγορά συσκευών καθαρισμού για το πάτωμα σήμερα είναι οι έξυπνες σκούπες - σφουγγαρίστρες. Ποιος να το πίστευε πριν μερικά χρόνια ότι ο χρόνος που χρειάζεται για το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα του σπιτιού θα μειωνόταν στο μισό, με το σπίτι να αστράφτει από καθαριότητα!

Οι σκούπες - σφουγγαρίστρες κάνουν αυτό ακριβώς που λέει το όνομά τους: καθαρίζουν και σφουγγαρίζουν ταυτόχρονα, διευκολύνοντας τη ζωή των νοικοκυρών και των νοικοκύρηδων. Είναι εύκολες στη χρήση, αποτελεσματικές, ελαφριές, βολικές, αθόρυβες, ντιζαϊνάτες, και γρήγορες στο να γυαλίσουν το δάπεδο σε χρόνο μηδέν.

Είναι ιδανικές για όλους τους τύπους δαπέδων, όπως ξύλο, πλακάκι, μάρμαρο, γρανίτης, πέτρα, βινύλιο, λινέλαιο και πολυστρωματικά δάπεδα.

Εάν ψάχνετε για τη σκούπα πολυμηχάνημα που θα σας λύσει τα χέρια και θα κάνει το καθάρισμα του σπιτιού εύκολο και γρήγορο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Tineco. Οι ηλεκτρικές συσκευές καθαρισμού Tineco διαθέτουν λειτουργία αυτοκαθαρισμού, τεχνολογία γρήγορου στεγνώματος, πολλαπλές λειτουργίες χρήσης, ενώ είναι και ασύρματες!

Ανιχνεύουν την υγρή ή στεγνή βρομιά στο δάπεδο και την εξαφανίζουν. Η “έξυπνη” σκούπα - σφουγγαρίστρα iFloor Breeze Wet and Dry διαθέτει έως και 20 λεπτά αδιάκοπης ασύρματης λειτουργίας, ενώ το μοντέλο Floor One S5 Extreme Wet and Dry διαθέτει μέχρι και 35 λεπτά ασύρματης λειτουργίας χάρη στην “έξυπνη” μπαταρία iLoop.

Οι σκούπες - σφουγγαρίστρες Tineco έχουν επίσης δεξαμενές νερού μεγάλης χωρητικότητας, που επιτρέπουν στους χρήστες να καθαρίζουν μεγάλους χώρους και δωμάτια χωρίς διακοπή. Στην οθόνη αφής LED της συσκευής υπάρχει μια ένδειξη που αλλάζει χρώμα, από κόκκινο σε μπλε, όταν το πάτωμα είναι έτοιμο και καθαρό. Επιπλέον, το σύστημα αυτοκαθαρισμού είναι ότι καλύτερο υπάρχει, καθώς με το πάτημα ενός κουμπιού αφαιρείται αυτόματα η βρομιά, οι τρίχες και τα υπολείμματα φαγητού από τον κάδο της συσκευής χωρίς να χρησιμοποιήσετε καθόλου τα χέρια σας.

 

Μια δοκιμή θα σας πείσει! Επισκεφθείτε το υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα SuperΗome Center Κύπρου και βρείτε τις “έξυπνες” σκούπες - σφουγγαρίστρες της Tineco καθώς και μια μεγάλη συλλογή από 60,000+ προϊόντα για το σπίτι

<