5 Συμβουλές για να Διαλέξετε την Κατάλληλη Καρέκλα Γραφείου

Πίσω στο σχολείο, πίσω στο πανεπιστήμιο για κάποιους, πίσω στη δουλειά για άλλους! Και στα τρία σενάρια, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Πολλοί από εμάς θα περάσουμε αρκετό χρόνο σε καρέκλες γραφείου, μελετώντας ή δουλεύοντας. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της, η καρέκλα γραφείου μας μπορεί είτε να αυξήσει την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά μας, είτε να προκαλέσει πόνο στην πλάτη και προβλήματα στα πόδια, επηρεάζοντας την υγεία αλλά και την παραγωγικότητά μας.

Πώς λοιπόν επιλέγουμε την κατάλληλη καρέκλα γραφείου, που θα παρέχει υποστήριξη και άνεση σε εμάς, τα παιδιά μας ή τους υπάλληλούς μας; Βρείτε παρακάτω 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή!

Οσφυϊκή υποστήριξη

Η οσφυϊκή υποστήριξη είναι με απλά λόγια η υποστήριξη του κάτω μέρους της πλάτης. Είναι πολύ σημαντική για την αποφυγή του πόνου στην πλάτη, αφού διασφαλίζει ότι δεν θα είστε υπερβολικά ξαπλωτοί ή καμπουριασμένοι πάνω στην καινούρια σας καρέκλα. Κάποιες καρέκλες παρέχουν ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη (ύψος και βάθος), ούτως ώστε να μπορείτε να τις ρυθμίσετε στα δικά σας μέτρα.

Δυνατότητες ρύθμισης

Όσο περισσότερες επιλογές ρύθμισης έχει η καρέκλα σας, τόσο το καλύτερο για εσάς! Μια καρέκλα με αρκετές δυνατότητες ρύθμισης μπορεί να «εξατομικευτεί» για να ταιριάξει στις δικές σας ανάγκες και να σας προσφέρει ακόμα περισσότερη άνεση. Οι περισσότερες καρέκλες γραφείου είναι ρυθμιζόμενες στο ύψος και στα μπράτσα. Πέρα από αυτά, μπορείτε να ψάξετε για καρέκλες που διαθέτουν επίσης ρυθμιζόμενη πλάτη και ρυθμιζόμενο στήριγμα κεφαλής.

Το ρυθμιζόμενο ύψος θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε την καρέκλα σας στο επίπεδο του γραφείου σας, ενώ τα ρυθμιζόμενα μπράτσα είναι σημαντικά για να έχετε χαλαρά χέρια καθώς δακτυλογραφείτε. Μια καρέκλα που διαθέτει καλή, ρυθμιζόμενη πλάτη θα σας επιτρέπει να γέρνετε προς τα μπροστά ή προς τα πίσω ανάλογα με τη δουλειά με την οποία καταπιάνεστε εκείνη την ώρα. Ένα καλό στήριγμα κεφαλής θα αποτρέψει την εμφάνιση προβλημάτων στον αυχένα και στους ώμους.

Υλικό κατασκευής

Προσπαθήστε να επιλέξετε μια καρέκλα φτιαγμένη από υλικό που «αναπνέει», για να μην αρχίσετε να νιώθετε ζέστη και δυσφορία μετά από λίγες ώρες δουλειάς! Μην ξεχάσετε να ελέγξετε επίσης αν το κάθισμα της καινούριας σας καρέκλας έχει καλό γέμισμα, που θα σας επιτρέπει να αισθάνεστε άνετα για αρκετή ώρα.

Σύστημα περιστροφής

Σταθερότητα

Ελέξτε τη βάση των τροχών της καινούριας σας καρέκλας, για να αποφύγετε τις τούμπες στο γραφείο! Συνήθως, οι καρέκλες με πέντε ακτίνες τροχών προσφέρουν τη μέγιστη σταθερότητα. Μην ξεχάσετε να βρείτε καρέκλα με τροχούς που προσαρμόζονται σε διάφορα πατώματα, συμπεριλαμβανομένων και χαλιών.

Πότε είναι η ώρα να πάρετε καινούρια καρέκλα γραφείου;

Τώρα λοιπόν που ξέρετε πώς να επιλέξετε την κατάλληλη καρέκλα γραφείου, ίσως να αναρωτιέστε: Πότε είναι η ώρα να πάρετε καινούρια καρέκλα; Αν ήδη έχετε καρέκλα γραφείου, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε να ψάχνετε για καινούρια καρέκλα στις πιο κάτω περιπτώσεις:

  • Η παλιά σας καρέκλα είναι πάνω από πέντε χρονών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι καρέκλες γραφείου πρέπει να ανανεώνονται κάθε πέντε χρόνια.
  • Η παλιά σας καρέκλα έχει φθαρεί. Το φθαρμένο υλικό, το σκισμένο ύφασμα ή τα εξογκώματα της γέμισης μπορεί να επηρεάσουν τη σωστή στάση, επιφέροντας πόνο στο σώμα και προβλήματα υγείας.
  • Δεν αισθάνεστε άνετα στην παλιά σας καρέκλα. Αν για οποιοδήποτε λόγο, η παλιά σας καρέκλα σας προκαλεί πόνο, τότε δεν είναι πλέον η κατάλληλη καρέκλα για εσάς.
<