3, 2, 1… Τσικνίστε!

Πρακτικός οδηγός για τις προετοιμασίες της Τσικνοπέμπτης

Ίσως η αγαπημένη γιορτή των απανταχού Κυπρίων. Η Τσικνοπέμπτη είναι η μέρα που ολόκληρο το νησί μυρίζει σούβλα και κάρβουνα, απ’ όποιο δρόμο κι αν περάσεις, σ’ όποια πόλη κι αν βρεθείς!

Φυσικά, ως κλασικοί καλοφαγάδες και δεξιοτέχνες ψήστες, δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη τέτοια μέρα. Κάνουμε τις προετοιμασίες μας από νωρίς, εξοπλιζόμαστε με τα απαραίτητα, συντονίζουμε το γλέντι – πάντα μέσα στα πλαίσια των απαραίτητων μέτρων προστασίας – και απολαμβάνουμε την όλη διαδικασία, από την αρχή των προετοιμασιών μέχρι και το τέλος της αγαπημένης μας μέρας!

Ξεκινάμε λοιπόν με μια απλή και πρακτική λίστα: Τι θα χρειαστούμε για τη φετινή Τσικνοπέμπτη;

Ψησταριά και αξεσουάρ ψησταριάς

Κάποιοι την προτιμούν με κάρβουνο, άλλοι με γκάζι και άλλοι ηλεκτρική. Η καθεμιά έχει τη χάρη της και τα δικά της, μοναδικά πλεονεκτήματα στο ψήσιμο. Το σίγουρο όμως είναι ένα: Τσικνοπέμπτη χωρίς ψησταριά δεν γίνεται.

Μην ξεχνιέστε όμως! Η ψησταριά σας θέλει και τα αξεσουάρ της για να… τσικνίσει! Θυμηθείτε λοιπόν να εξοπλιστείτε με σούβλες, σχάρες, κάρβουνα, προσανάμματα, μοτέρ, γκάζι και τα λοιπά εργαλεία που χρειάζεται πάντα δίπλα του ο καλός ο ψήστης.

Πτυσσόμενα τραπέζια και καρέκλες

Το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης στήνεται κλασικά έξω, κοντά στον ψήστη και την ψησταριά του – η αλλιώς, κοντά στο… πεδίο δράσης! Και το στήσιμό του γίνεται πιο εύκολο με πρακτικά πτυσσόμενα τραπέζια και καρέκλες, που βρίσκετε σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, στο πλησιέστερο σας Superhome Center.

Θέρμοι φαγητού και είδη σερβιρίσματος πικνίκ

Οι θέρμοι φαγητού είναι must στο γλέντι της Τσικνοπέμπτης. Εξάλλου, όλοι οι καλοί ψήστες ξέρουν ότι το παν μετά που θα ψήσουν το τέλειο κρέας είναι να το διατηρήσουν ζεστό.

Όσο για την πολυπόθητη ώρα του γεύματος, τα είδη σερβιρίσματος πικνίκ και οι δίσκοι φαγητού είναι μια πρακτική λύση, που θα κάνει πιο εύκολο και το σερβίρισμα και το συμμάζεμα. Αν πάλι πιστεύετε ότι θα σας περισσέψει φαγητό, μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα δοχεία φύλαξης τροφίμων.

Έξτρα δροσερό tip: Μια παγωνιέρα θα κάνει τα ποτά που θα συνοδεύσουν το γλέντι σας ακόμα πιο απολαυστικά. Άστε που θα τα φέρει κυριολεκτικά… ακόμα πιο κοντά σας!

Φαγητό!

Ναι, σημειώνουμε και τα αυτονόητα στη λίστα μας, γιατί ο καθένας μας μπορεί να ξεχάσει κάτι! Κάντε λοιπόν μια αναλυτική λίστα με το κρέας, τα σαλατικά, τις σάλτσες, τα καρυκεύματα και τα ποτά που θα χρειαστείτε, πριν να ξεκινήσετε τα ψώνια σας και… ας αρχίσουν οι προετοιμασίες!

Καλή Τσικνοπέμπτη σε όλους!

<